Kolbullar – lätt och gott


Igår helgade jag vilodagen. Jag bloggade inte ens för att tummarna skulle få vila, jag skriver oftast på mobilen nämligen.  Jag tog en liten promenad på morgonen, -20 och ett fantastiskt fint ljus, sen ner till Vemdalen by med Cissi, övningskörandes vid ratten.


Väl hemma igen invigde vi Muurikkan med kolbulle. Alltså, jag skulle kunna leva på kolbulle. Så enkelt, så gott. Har ni inte provat så kommer receptet sist i inlägget. Mycket handlar naturligtvis om miljö, att laga mat ute över öppen eld. Det är ju en av mina ambitioner i år, och vet ni ikväll är det dags igen.
Då med lite med guldkant.


Kolbullar för två

2 dl mjöl
3 dl vatten
1/2 tsk salt
200 g tärnat sidfläsk

Blanda mjöl, vatten och salt. Fläsket ska inte ner i smeten. Ska du ut på tur så häll smeten i en PET-flaska och ta fläsket i en burk separat.

Stek hälften av fläsket knaprigt.
Häll hälften av smeten över fläsket och stek ca 3 min. Vänd bullen och stek ett par minuter till.
Upprepa.

Servera med rårörda lingon och en god öl.

8 Comments

Lämna ett svar till Elna Avbryt svar

CommentLuv badge