Livet små glädjeämnen

Sotiga och väl använda kaffepannor över en öppen eld. Nyfångad fisk på halster över en annan. Kolbulle i stekhäll. Ni fattar grejen. Ni kan se bilden framför er. Jag också. Jag har alltid sett på dom bilderna och önskat att det var jag som kokade kaffet, grillade fisken eller stekte kolbullen men mitt friluftsliv har varit mer av typen vandra med tält och Trangiakök. Inte ”tyvärr”, för tält och Trangiakök är sjukt fint det också, men ändå har längtan och lite avundsjuka funnits där.

Tills i går.

För nu har jag köpt en Muurikka till stugan! Nu ska jag bara steka in den, sen jäklar ska här lagas käk ute i det fria. Kaffet får tills vidare komma från  perkulatorn i köket, men en riktig panna står på önskelistan.

12 Kommentarer

 1. Härligt! Nu måste jag bara ”råka” köra förbi er stuga nån gg i sommar 😉
  Cykelkatten bloggade senast…Snuvad på de sista milenMy Profile

 2. Ååååh, vilken bra investering, jag har en kompis som har en muurikka – det är guld när han får för sig att ställa till med middag i det fria, sånt himla mys att fräsa loss käk på den. Önskar mig en också!
  Elna bloggade senast…I min filterbubblaMy Profile

 3. Vi måste också skaffa muurikka! Vi har en eldstad ute på gården så där passar den perfekt 🙂
  Sara Borg bloggade senast…Let´s get this party started!My Profile

 4. Bra där!! En stuga behöver en muurika….det är nog nästan lag på det. Ska bli spännande att se vad för gott du hittar på.

 5. Låter helt underbart 🙂
  Mari bloggade senast…Min nyårshelg.My Profile

 6. Inget dumt köp – det skall bli gott med lite utekäk när jag kommer upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge