2014 – Mål och planer

Det har nu gått några dagar på 2014 och det börjar väl bli dags att formulera nån slags mål för kommande säsong. Jag hade ursprungligen en plan att köra i Elit men jag kände efter ett tag att jag inte hade motivationen att träna så hårt som det faktiskt krävs för en sån satsning så jag kör vidare i H40 även i år.

Tidsmässigt tänker jag ha kvar samma träningsmål som förra året på 365 timmar. Jag tycker det är en lagom nivå att träna en timme om dagen i snitt. Förra året hade jag inget mål på antal cyklade mil men kom upp i 407 så i år sätter jag minst 500 mil som mål.

Varken tidsmålet eller milmålet har nåt egenvärde utan är bara tänkt som en slags morot för att hålla igång träningen när motivationen tryter.

Tävlingsmässigt så tycker jag att jag vill ge mig själv en ordentlig utmaning så jag sätter en topp 30-placering som mål. Kan jag kapa 10-15 minuter på förra årets tider så borde det inte vara någon omöjlighet. Här tänker jag att den nya 29’ern kommer att hjälpa mig i alla fall en liten bit på vägen.

Planeringen för året är lite oklar och kommer säkert att ändras efter vägen men troligen kör jag bara fem eller sex deltävlingar i LL-cupen:

Långa Billingeracet
Långa Lugnet
Lida Loop
Mörksuggejakten
Finnmarksturen
Bockstensturen

Jag vill gärna köra Siljan Runt efter att ha missat det förra året men tyvärr så krockar det med Lida Loop så jag får se hur det blir.

Orsabajk’n och Åsarna MTB Challenge kommer jag att köra för det var riktigt roliga motionslopp. Orsabajk’n var folkfest och familjeskoj på midsommarafton som säkert blir en tradition. Åsarna MTB var första upplagan har potential att bli något riktigt bra.

En sak som skiljer från förra året är att det här året blir mitt sista tävlingsår. Nästa år kommer jag att trappa ner och bara cykla för att det kul. All press om att ”jag måste träna” ska bort. Kanske gör jag min tredje klassiker, kanske kör jag Tour of Jämtland. Det finns lösa planer på etapplopp tillsammans med goda vänner. Men det är 2015 det. Nu ska jag först ta tag i 2014 och se till att det blir bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *