Utvärdering 2015 – Planering 2016

2015 lider mot sitt slut och vi lägger ytterligare ett år till handlingarna. Jag hade satt upp en del mål för 2015 men jag tror inte jag bryr mig om att göra nån större affär av att utvärdera dom. Mina värderingar av vad jag vill få ut av mitt tränande har förändrats så pass mycket under året vilket gör att dom uppsatta målen inte längre är relevanta. Tidsmässigt har det varit ungefär som det brukar, runt 350 timmar fördelat ungefär enligt nedan enligt Funbeat. Jag har uppenbarligen glömt att ändra rubriken på några pass som gått upp automatiskt från Garmin, därför finns småposterna ”Kondition”, ”Styrka” och ”Promenad” med.

träning2015

Årets största upplevelse blev helt klart Grenserittet i Norge, det var en helt sjukt rolig tävling som jag tänkte köra även 2016 men det var innan jag upptäckte att de var samma datum som AXA Fjällmaraton tyvärr. Skulle det visa sig att kroppen inte håller för all löpträning som kommer att krävas så vet ni alltså var jag är den 6/8…

Årets näst största upplevelse blev upptäckten av fjäll- och traillöpning vilket i sin tur ledde till fjällmara-anmälningarna. Tycker ni att det är trist att springa så prova att springa stig och fjäll. Det är nåt helt annat än urtrist gatlöpning. Jag lovar!

2016 kommer att bli helt annorlunda mot hur det brukar se ut. Målen kommer att vara upplevelse- mer än prestationsbaserade. Som ni läst om tidigare så ska jag ju springa två fjällmaraton med en månads mellanrum till hösten. Det kommer att bli en upplevelse, var så säkra. Att jag ska cykla ett 16-mils MTB-lopp veckan före det andra kommer ju helt klart att addera till den upplevelsen. Det stora fokuset under 2016 ligger alltså i augusti-september.

Under sommaren blir det säkert några MTB-tävlingar, vilka har jag ingen aning om ännu, för att tävla på cykel är bland det roligaste jag vet så det blir att tävla för upplevelsen även här. Kanske blir det nåt roligt på landsväg också, Helena och jag har funderat på Jotunheimen Runt i några år, är det möjligen 2016 det blir av?

Som ni ser så har jag inte helt klart för mig hur det kommer att se ut än och jag vill nog ha det så. Några få stora mål att jobba mot och sen kunna kasta in skojigheter mer spontant.

Det finns dock en brasklapp här, jag har sökt till en liten grej som kan vända upp o ner på allt men det återkommer jag till om det skulle bli aktuellt.

IMG_7891

 

2 reaktioner till “Utvärdering 2015 – Planering 2016”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *