4 svartvita bilder

4 svartvita bilder

Det finns en allmänt vedertagen sanning att av alla bilder man tar blir bara 10% så bra att man sparar dom. Det stämmer ganska bra överlag vill jag påstå, med undantaget att om man fotograferar på film så kanske man tänker till lite extra innan man knäpper bilden då filmfoto nuförtiden kan vara en rätt kostsam historia. Med det i åtanke så kan man nog ha en högre ”hit rate” med film i kameran än med minneskort, men det kräver tålamod och noggrannhet vi fotoögonblicket.

Tålamod är något jag har gott om när jag ute med kameran. Känner jag mig inte lugn och närvarande är det ingen idé att ens ta upp kameran. Jag var i Rättvik nyligen och hade gott om tid att strosa runt med analog kamera och passade då på att gå ut på sjöbottnen nu när Siljans vattenstånd är väldigt lågt. Man kan vandra flera hundra meter ut och sjöbottnen erbjuder mönster och former man annars sällan har tillgång till. Kliver man in under Långbryggan kan man nästan föreställa sig en egyptisk tempelsal när kolumnerna av trästolpar försvinner ut mot bryggans ände.

Vid Siljans strand alldeles i närheten av Långbryggan finns även den hösten 2021 nybyggda skateparken. Ett veritabelt paradis för den som tycker om minimalism och svepande former. När jag passerade en fredagkväll när solen precis höll på att gå ner och strålkastarna tändes var den helt öde på folk vilket passade mig alldeles utmärkt. Dessutom är den så här långt helt befriad från klotter och skadegörelse vilket är roligt att se.

#Nikon FG-20
#Ilford FP4+

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *