#52vardagsäventyr – Vecka 1

Jag har ju som ambition att vara ute mer i år. I fredags tog vi med den nyinköpta Muurikkan till en tjärn i närheten, alldeles nedanför skidbackarna i Klövsjö, för att käka middag utomhus. Jag gjorde en frysresning och hackade upp grillad kyckling, fläskytterfilé, potatis och lite annat jag hittade i lagom stora pyttbitar. Det blåste friskt men vi hade med glögg och kaffe i termos och ett sjujäkla gott humör så vi hade varmt och gott i vindskyddet ändå. Tjejerna tog en promenad på isen medan jag tände upp och förberedde, jag trodde att det skulle bli knepigt att få till nån brasa i den hårda vinden men det gick hur bra som helst, tidvis såg det ut som ett fyrverkeri ur eldstaden.

IMG_6128

Det var första gången jag lagade nåt annat än kolbulle på det här viset så det blev lite torrt, men miljön kompenserade mer än väl. Nästa gång vet jag att jag måste ha med nåt mer fuktigt i mixen som kanske lite grönsaker och ev en skvätt öl. Det blev hursomhelst en väldigt mysig kväll och ett sådant vardagsäventyr som Helena uppmande till. Jag tycker ni också ska ge er ut, ta en bild och lägg ut på Instagram med hashtaggen #52vardagsäventyr.

Foto: Helena

 

4 reaktioner till “#52vardagsäventyr – Vecka 1”

  1. […] Jag har med spänd förväntan väntat på de första taggningarna på Instagram och blev jätteglad när några av er har visat upp era vinteräventyr. Som Stefan som också åt middagen ute med familjen, Elna som sprang en snöig mil med sin mamma, Camilla som åkte skidor och Hasse som också åt mat. Helena åkte skidor i Kilsbergen och Alexandra åkte även hon och familjen skidor men i Ullådalen. Hasse har även han bloggat om vår utemiddag. Det kan du läsa här. […]

  2. Som jag skrev hos Helena, på lördag ger jag mig ut. Får se vad som hittas på 🙂 Men er kväll lockar helt klart, kanske tar och härmar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *