Alla är vi nybörjare

DSC_6485
Påfågelnymf

Det ser då inte mycket ut för världen men det är min första, eller egentligen tredje fluga, men det är den första som ser ut som den ska. Enklast möjliga och den första som visas i DVD’n som följde med startkitet jag fick. Det är bra pilligt men jättekul pyssel. Jag har saknat en hobby ett tag och försökt mig på att börja rita bl a men som konstnär har jag noll talang.

DSC_6487
Från vänster till höger: Den första, den andra och den tredje…

Det finns en del ironi i det här att lära sig binda flugor. Uppenbart är att vissa moment är svårare än andra, det som är svårast för mig är att avsluta och fästa bindtråden. Jag slarvar inte då kan jag säga. Rätt jobbigt när man tappar tråden och hela flugan liksom rullar upp sig framför ögonen. Bortsett från det så är det roligt, jag tror jag har hittat min nya hobby och kvällspyssel.

2 reaktioner till “Alla är vi nybörjare”

  1. Riktigt kul, har länge velat börja binda flugor men vet inte om jag kommer klara av pillet. Just nymfer osv är det jag använder väldigt mycket så det går åt och vore kul att göra egna sådana.

    1. Jag tycker du ska prova. Redan efter ett par tre försök känner man hur lugnet av den terapeutiska effekten infinner sig. Det är jättekul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *