Alta – Fjällvråk och cykel

Offroad Finnmark

Jag åkte till nordligaste Norge för att vara supportteam åt Helena och hennes lagkompisar när dom körde Offroad Finnmark 300. Ett 30 mil (!) långt MTB-lopp på Finnmarksvidda i Alta. Starten gick kl. 18 på torsdagskvällen den 1/8 och lite drygt 30 timmar senare kl 00.25 natten mot lördag var dom i mål. En helt fantastisk prestation! I vanlig ordning när jag är med och ska vara support så går loppet snabbare än planerat så inte blev det mycket sömn och mat på dom timmarna inte. Men kul var det!

”Uppdraget” var att langa energi och vätska, serva och reparera cyklar vid behov, vara stöd och försöka dokumentera det hela. I kameraväskan stoppade jag ner objektiv som tillsammans täckte in brännvidder från 10-500mm. Jag tog med mig två kamerahus, dels D300’an med cropsensor för att få möjlighet till distansbilder med långzoomen och även D700’n med fullformat för sina bättre ISO-egenskaper nattetid.

En tanke jag hade  var att kanske få tid till att utforska området kring Alta lite grann då det ligger alldeles vid fjorden med brant sluttande fjäll. Ni vet så där typiskt norskt. Nu blev det inte så men sent på kvällen på lördagen så fick jag tillfälle att studera ett antal Fjällvråkar som cirkulerade kring den sista av loppets checkpoints.

Under tiden vi väntade in tjejerna så ställde jag mig på en kulle nedanför berget och fick några skapliga bilder. Trots motsvarande 750mm brännvidd så räcker min utrustning inte riktigt till, jag inser att jag nog måste uppgradera mitt 10 år gamla gamla kamerahus om jag vill få till det sista klippet i bilderna.

Nog skrivet, här är några bilder från veckan, cykel och natur, lite blandat om varandra.

Fjällvråk, Alta Fjällvråk, Alta Offroad Finnmark Offroad Finnmark Offroad Finnmark Offroad Finnmark

 

 

 

2 reaktioner till “Alta – Fjällvråk och cykel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *