Annandagsskoj i pisten [Bildbomb]

I morse trodde vi att våra förbetalda liftkort skulle blåsa inne då tallarna utanför vajade betänkligt. En rundringning till Gästservice och Sportshopar gjorde oss dock trygga i att det inte skulle vara nån större fara.
Tur var väl det.

Vi fick en fantastisk dag i Vemdalsskalets pister. Jag börjar på att kunna åka riktigt skapligt; jag kan stå på skapligt i blåa och tar mig ner hyfsat i röda. Riktigt nöjd med det. Att jag sen förmodligen ser ut som Stig-Helmer må väl vara hänt. 🙂

Helena och Cissi bombar på så in i helvete i dom svarta pisterna så att försöka hänga på dom skulle förmodligen resultera i helikopterfärd till Östersunds sjukhus. Vi började med att ta Skalet Express upp till nedre Blåbär som är en grön jättesnäll backe för att jag skulle få komma igång lite. Sen upp till toppen på Hovde för att åka ner den blå Näässlingan till Skalspasset. Nu var ju den nedfarten stängd så den enda vägen ned dit vi skulle var den röda jätteisiga Västbacken.
Kul.

Vi var inte ensamma om att tycka att det var lite sådär. Rätt många stod och suckade vid pistkartan och en hel del föräldrar lotsade småbarn ner för den isiga branten.
Väl nere vid Skalspasset så passade vi på att luncha på Anorak innan vi åkte vidare.

Upp på Skalsfjället med Pass Express och ned för den blå riktigt sköna Persbacken. Fem repor i Pers blev det. Den backen passade mig perfekt och jag blev säkrare för varje åk. Helena gav grymma tips som lyfte min åkning hela tiden. Vi tog Parkliften upp till FunPark men åkte ner röda Passet.

Sen upp med Pass Express igen men istället för Pers så tog vi Hildings ner till Hovdebanan. Ner till Skalet Express via Övre och Nedre Blåbär för att Cissi ville ”leka lite”. Sista åket blev i Sörbacken.
En lagom lång grymt fin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *