Är det här en cykelblogg eller?

Ja, man kan ju undra. Det är ju mest längdskidor här just nu.
Och nu blir det dessutom löpning.

Det var för kallt i morse för att åka skidor, inte för att kylan i sig ställer till nåt problem utan för att jag inte har nån valla för -20 med mig. Fästet går nog att ordna, men glid…nah. 
Jag lånade en bok av en jobbarkompis för länge sedan som jag inte kommit mig för att läsa, men i förmiddags i väntan på att kylan skulle avta så tog jag upp den och började läsa; Martina Haag’s ”Heja Heja”. Lättsmält, lättläst och kul, två timmar senare så var det klart. Mycket humor och igenkännandefaktorn var hög. Alla som nån gång bestämt sig för att börja träna och kämpat mot trött kropp, ömma muskler och dålig motivation har nåt att känna igen sig i. Rekommenderas!

Temperaturen var fortfarande under -20 när jag var klar så jag traskade ner till gymet här bredvid för att ta en repa på löpbandet, men se där var det fullt. Inte hade jag egentligen nån lust att betala 85 spänn för en timme på löpband heller. Hem igen alltså.

När temperaturen helt plötsligt steg upp mot endast -16 så hade nästan börjat skymma så skidor var uteslutet eftersom jag inte har pannlampan med mig. Alltså; på med skidkläder och AirTrim och UT och spring alltså. Inte så tokigt faktiskt. Den där AirTrim’en är grymt bra. Det sjönk mot -18 innan var hemma igen och det enda jag kände var att det var lite kyligt om armarna. Bra grejer.

En timmes löpning i lugnt tempo i fnatastiskt solnedgång blev det, snittade 71%HRMax. Perfekt.
I morgon gör jag nya försök mot skidspåren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *