Är det vår snart? Det suger i cykeltarmen!

Trots(eller tack vare…?) att det fortfarande är mitt i vintern och bara knappt två veckor kvar till Öppet Spår så har jag ett sjuhelvetetes cykelsug. Jag var på resa till Skövde i jobbet förra veckan och passerade då vägskyltar som pekade mot både Askersund och Karlsborg, och jag lovar, Vätternrundan-pirret infann sig omedelbart. Det kommer att bli oerhört svårt att inte få starta i år. Nu är ju det självvalt så det är inget att gnälla över, men fy vad jag kommer att sakna det när den dagen kommer.

Om allt går som planerat så tänker jag köra Tour of Jämtland Cyclosportive i stället, den 18:e augusti är i så fall datumet att se fram mot. Drygt 21 mil från Trondheim till Åre, mer än 1800 höjdmeter stigning att ta sig an. Åh, längtan.

Annars så är det ju Långloppscupen på MTB som är årets stora grej, tillsammans med
Cykelvasan 90km som ska bli sjukt kul att köra. Hoppas att vi får samma tur i år med vädret som vi hade förra året, alla tävlingar vi ställde upp i bjöd på bra sommarväder. Helt otroligt!

Det är intressant att notera hur man beter sig när suget sätter in; helt plötsligt behöver man en massa prylar som man inte behövde förra året. Nya snabbare Aerohjul, lättare snyggare pedaler, ett smalare styre och nya pedaler till MTB’n också. Kanske rent av en helt ny landsvägscykel i det allsmäktiga materialet kolfiber? Finansiering? Nääääh, det ordnar sig nog.
Man hänger en hel på Cyclecomponents hur som helst.

Om nån skulle vilja dela med sig av sin förmögenhet så är detta dreggelobjektet för året, ingen värsting på nåt sätt, men jävlar så snygg. Självklart kolfiber.

  • Ram: Bianchi Infinito
  • Komponenter: Shimano Ultegra
  • Hjul: Mavic Cosmic Carbone SL

Jag behöver inte mer än 40.000, det kan ni väl ställa upp med?

2 reaktioner till “Är det vår snart? Det suger i cykeltarmen!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *