Årskrönika 2013 – Del 2

Jaha. Har ni väntat eller våndats?
Hursomhelst så kommer här del 2 av min årskrönika för 2013.
Resultatsiffror inom parentes är i den enskilda tävlingen, utom parentes i LL-cupen.

Juli
Tävling – Mörksuggejakten: 90 (76)

Hemmatävlingen Mörksuggejakten blev vansinnigt varm. Vid starten klockan 10.00 visade termometern nästan 30 grader varmt. Värmen i kombination med dålig träning inför loppet gjorde att jag blev seg och fick kramper på slutet. Ingen tävling att skriva hem om mer än att det är så vansinnigt vackert i Rättvik. Långt ner i resultatlistan.

Vi var turistiga i London en vecka för att hälsa på Helenas syster Jessica som jobbar som au-pair i Brightwell en bit utanför London. En del shopping blev det också. Tur som tokiga hade vi med vädret också, 25 grader och strålande sol i en vecka. I England liksom. Go figure.

Jag drog till med ett pers på 35,5 km/h i snitt på våran 40 km’s ”kortrunda” runt brunfloviken. 
Började fundera på att testa tempolopp. Funderar fortfarande.

Vi vandrade i fjällen en vecka. Dom vackra jämtlandsfjällen som gör sig absolut bäst i tidig höstskrud. Vackra färger, lagom kyligt och inga mygg.

Augusti
Tävling – Åsarna MTB Challenge: 10
Tävling – Bockstensturen: 56 (49)

Jobbpendlade en hel del och piffade upp Cuben med nya hjul för andra gången i år. Efter att ha varit halvnöjd med Mavic Crossmax ST så köpte jag in mig på toppmodellen Crossmax SLR och blev helnöjd. Fin och lätt cükel nu.

Bild på Helena bara för att den är bra och tagen i augusti:

Åsarna MTB Challenge blev en jobbig upplevelse trots sina endast 28 km. Varmt och vansinnigt kuperat. Knep en 10:e plats och fick stå på pallen då jag vann 5000 spänn på utlottning. En pallplats är en pallplats.

Augusti såg långloppscupen avslutas med Bockstensturen i Varberg då vi även hälsade på vännerna Inger och Magnus Brosved. Mycket trevliga och gästfria människor. Loppet blev kanske mitt bästa för året sett till personlig prestation då jag kapade min gamla tid med 25 minuter. 

September
Vi köpte stuga! Jag har velat ha en stuga i Storhogna så länge jag kan minnas och helena och jag har pratat om det och hyrt där sen vi träffades. Äntligen blev det av.

Jobbpendlade mycket även i september. Höstmorgnarna kan ibland bjuda på makalösa vyer. Spelade även in en GoPro-film på vägen till jobbet som aldrig blev redigerad. Kanske kommer den i vinter.Det roligaste i september utöver stugköpet var att vi inledde samarbetet med Egons cykelaffär och kommer att köra Fuji SLM 2014. 

Oktober
Fortsatte jobbpendla, fjällcyklade och floppade på Tjurruset.
Fjällcyklingen är så fantastiskt rolig. Vill man så kör man flerdagarsturer och sover på fjällstationer/övernattningsstugor, annars kör man dagsturer och bara har med sig fika och det nödvändigaste. Jämtlandsfjällen erbjuder grymma möjligheter.

Tjurruset blev en total flopp när båda låren krampade efter två kilometer. Värdelöst.

November
I november gjorde jag premiär både på slalom- och längdskidor. Trainerträningen drogs igång och vi pendlar numera till stugan varje helg.

December
I december kom tomten i vanlig ordning, vi firar i stugan och får faktiskt en vit jul trots allt.
Det blir mer skidor, både på utförs och slätförs och jag åker på RPM-utbildning i Stockholm.

 I början av månaden gör jag dessutom en episk distansrunda i Rättvik.

Det har naturligtvis hänt mer än så här under året men det detta är nog ändå höjdpunkterna.
Nu ser jag fram mot 2014 och planerar nya skojigheter och mål. Det får ni läsa om snart ska ni se.
Tack för att ni följt mig och läst min blogg under 2013, jag hoppas ni vill följa med även 2014!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *