Avställd, förnedrad och kränkt

Just precis så.
Jag hade underskattat det här med långlopp och i synnerhet Billingeracet nåt alldeles otroligt.
Jag började med en målsättning på pallen eller topp 10. Sen ändrade jag till topp 25 när jag såg hur många anmälda det var(89 st). När jag kom ner till starten och kollade in motståndet så ändrade jag igen till topp 50, dvs poängplats.
Starten gick och allt kändes bra.
Vid 55 km var jag så jävla slut så jag ändrade igen till ”en vettig målsättning kan väl vara att komma sist”. Det gjorde jag inte. Jag tror jag kom näst sist om det inte kom in nån mer efter mig.
Det har varit mycket mer teknisk terräng än jag trodde. Av 75 km kan inte mer än max 10 ha varit grus-/skogs- eller asfaltsväg. Resten har varit teknisk stig. Dessutom kuperat nåt alldeles vansinnigt. Jag är sjukt glad att jag köpte den nya hojen, dom tre kilo lättare den är har verkligen märkts.
Jag tog mig inpå 4:15.25, vinnaren kom in på 2:59.
Joråsåatteh.
Nu ska vi ner på Skövde och äta som fan.

Uppdatering:
Jag hade fem man efter mig i mål. Det får jag fan vara nöjd med.

5 reaktioner till “Avställd, förnedrad och kränkt”

  1. Jävligt ärligt och starkt inlägg Hasse! Jag skrev samma till Helena, man undrar om inte Vasaloppet skapar en rätt skev normalbild både vad gäller mtb och skidor. När man kommer utanför från Vasabubblan är banorna brutala och folk kan sin sak på riktigt? Är hur som helst impad över ditt slit i skogen, och tämligen säker på att du kommer klättra snabbt i resultatlistorna. Strakt jobbat!

    1. Tack Malin.

      Det är nog sant, CV/VL är inte representativt för övriga tävlingar/lopp i sverige.

      Jag hoppas att kunna ha några poäng med mig i slutet på cupen, men jag tror att jag kommer att få slita arslet av mig för varenda en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *