Banta med nygammalt och säg hej på Facebook

I min iver att banta CUBE’n när jag upptäckte att den var kraftigt överviktig gentemot vad jag trodde så har jag köpt en ny sadel. Det finns lättare sadlar, men den här vet jag är skön och den gick att få tag i till ett rimligt pris. Den matchar mina nya hjul/nav och dessutom passade den ju så bra ihop med mitt fina Ritchey WCS Carbon-styre…

Mmm…schnyggt

Nu föll det ju sig inte bättre än att Helena tyckte att jag skulle byta tillbaks till mitt gamla styre för att se om det kan hjälpa mig att få till ett bättre flyt på tekniska stigar. Hon har ett likadant och tycker det är suveränt. Anledningen till att jag bytte var jag tyckte det var för brett, 630mm/8 grader svep mot Ritcheyt’s 580mm/5 grader svep. Då körde jag med barends, nåt jag slutat med så det kanske kan funka. Kanske var det barendsen som var problemet. Så nu sitter det ett Syntace Duraflite 318 Carbon som inte alls matchar sadeln där igen. Jag ska ge det en chans till.
Man kanske bara kan flytta över dom snygga Ritchey-loggorna?

Nygammalt

Bantningen då? Jodå, vi jobbar oss så sakteliga nedåt på skalan. När jag började visade vågen på dryga 10,5kg(jag trodde den var sub 10 iaf…), nu är vi nere på 9,7kg. Nya hjul, lättare kassett och slanglöst gjorde den största skillnaden viktmässigt. Nu börjar den både väga och se ut som en racehoj. Det går ju utan vidare att få ner den ett kilo eller mer till men då börjar ju kostnaden skena.

Det tar sig

Det pågår lite annat här i huset, Helena har tjatat om att jag måste visa mig mig mer i det sociala bruset så nu när hon lägger upp sin blogg på Facebook så tar jag tag i saken och gör detsamma:
https://www.facebook.com/hassesblogg
Gå in och gilla så får ni veta när nåt händer. Bra va? 🙂

2 reaktioner till “Banta med nygammalt och säg hej på Facebook”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *