Fintur i Rättvik

Återigen har Rättvik levererat grym cykling. Körde Biking Dalarna 20 km för att kolla snö- och träd-över-stigen-läget och det är inga större problem. En del snö och ett träd över stigen men det är nog snart bortplockat. Körde på rätt hårt och fick trötta och sega pre-season-ben till trots ihop ett snitt på 18 km/h vilket väl får anses vara klart godkänt med tanke på snö/is/träd-över-stigen.

Ni som kört Mörksuggejakten känner igen denna bro från tidigare upplagor. Sedan förra året dras sträckningen en annan väg. På andra sidan bron svänger stigen tvärt vänster, där klotade jag rejält första året jag körde. Bron var blöt och hal och jag svängde för tidigt. Fujin fortsätter att imponera. I dag har jag testat mera stök och stenig terräng. Lervälling is och dalasand. Inga problem. Jag har börjat hitta däckens begränsning och inte helt oväntat ligger den i lera. När det blir för lerigt så får man kämpa lite för att komma framåt och hålla kursen utan att sladda runt allt för mycket men än har jag inte känt nåt behov att byta till Rocket Ron.


Det är helt omöjligt att inte njuta av cyklingen här. Kan man ta med sig lederna hem till Östersund? Det undulerar på ett skönt sätt, fint flow och ibland lite tekniskt svängigt. Sköna utförslöpor blandas med korta men galet branta ”knäppor”. Rotmattorna som vi har hemma på Frösön lyser med sin frånvaro men visst finns det rötter, och sten finns det ju gott om i Dalarna som bekant. Helt klart är att Fujin är lite baktung uppför men som jag skrev igår så är det bara att luta sig fram eller ställa sig upp och ta i för det bjuds på grönjävligt med fäste där bak.


Hittade skapligt färska spår efter Bäver. Jag stod och funderade på om jag skulle få se en men när jag tänkte till lite extra insåg jag att själva trädet inte låg kvar så det var nog kanske inte så färskt ändå.

I morgon blir det vila inför lördagens Spin of Hope. Hemresa också vilket betyder nästan fem timmar i bilen. Våren är här hörni! Snart drar säsongen igång. Benen känns skapliga, lite intervaller och jobbpendling på det här i kombination med en vecka njutnings-LVG i Spanien så får ni passa er därute. Ja just det, måste kanske trimma skägget lite också. Är man inte snabb måste man vara snygg ni vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *