Bildserien jag bara drömt om

Bildserien jag bara drömt om

Vad är egentligen oddset för att man ska få se en Havsörn försöka norpa mat från en Kungsörn i det vilda? Den borde rimligtvis vara liten till obefintlig. Det är sällsynt bara att få se någon av dom över huvud taget. Men har man tur en lördag i september när man sitter på ett fjäll och fixar sin lunch så kan det hända. Båda var ungfåglar och kungsörnen cirklade först bara en bit över havsörnen. Först trodde jag att den mindre var en Ormvråk jag sett strax innan som försökte jaga bort havsörnen, och visst, så småningom sänkte sig den mindre ner mot Havsörnen. Den hade något i ena klon som havsörnen tydligen fick syn på och ville åt. Det slutade dock med att ingen av dom fick vad det nu var och jag fick en bildserie jag aldrig kunnat drömma om. Jag hade kunnat önska mig bättre väder och ljus men vad tusan, vem är jag att gnälla?

En reaktion till “Bildserien jag bara drömt om”

  1. […] Vi tog oss upp på toppen via hala stenar och stod en stund och tittade ut. Bestämd oss sedan för att gå ned i svackan mellan topparna för att hitta lite lä för vinden och för gasköket. Jag var glad att jag stoppat ned både varm mössa och tjock lagertvå-tröja. Vi satt länge i svackan, drack kaffe och åt lunch. Betraktade väderomslagen med regn, sol och grå himmel i en enda blandning. Och så plötsligt får vi syn på två större rovfåglar. Hasse säger att den ena är en örn och den andra troligen en vråk. Vi är båda snabba med kameran och det smattrar när vi trycker av långa bildserier. Jag får lite gåshud när jag inser att jag faktist både sett och fått fotat örn. Hasse säger att han tror det är en kungsörn. Väl hemma sedan visar det sig att det var en ung havsörn och en ung kungsörn. Ett sån här upplevelse får man nog bara en gång i livet. Vill ni se en serie bilder av örnarna finns de här på Hasses hemsida. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *