Björnbesök i stugan

Vi fick besök av vännen Björn i helgen. Vi tyckte att det det var dags att umgås lite på hemmaplan och inte bara när vi ses i Spanien. Sagt och gjort, han fick order om att inställa sig i Storhogna med MTB och flugspö. Utfärdar härmed en varning för bildbomb.

Helena förklarar nåt

Lördagen blev hur fin som helst, vädret var kalas och cyklingen likaså. Vi hade fått tips om en tur Vemdalsskalet – Jaktstugan – Mörkfjället. Det blev lite push-bike och carry-bike, men det hör ju till vid den här typen av cykling.

Cissi vilar strax innan toppen på Mörkfjället

Björn gillar gult och skiner i kapp med solen

Strax efter Jaktstugan lyckas jag stoppa ner framhjulet i ett hål och får till en äkta OTB. Klarar mig med några blåmärken men när cykeln landar så stukas växelörat (märker inte det just då, jag har fullt upp med att vurpa och sen komma ikapp dom andra) vilket senare leder till lite mek.

Cissi och Björn ser väl aningen mer hängiga ut än dom faktiskt var. 🙂

Vi passerar Jors Kari-vallen och börjar bära upp för Mörkfjället. Det visste vi att vi skulle få göra och att det ska vara fin cykling från toppen och ner så vi kånkar på uppför. Utförskörningen sen var snudd på episk, fin svepande stig hela vägen ner egentligen, det var inte många tramptag som behövdes.

Helena puttar cykel

I går skulle jag och Björn ut och vifta med flugspöna, ”-Kul!” tyckte vädergudarna och skickade på allt regn och blåst dom hade. Vi tog oss till Oxsjön med bil och cykel, 5 km lerig fjällcykling i Lundhagskängor och regnställ när det blåser och öser ner är nåt jag kan rekommendera er att testa. Riktigt härlig misär.

I vindskyddet vid Oxsjön. Ser blött ut. Är blött.

Vid började med fika, sen viftade vi en liten stund.
Värmde oss och fikade.
Viftade en liten stund.
Frös.
Sket i allt och cyklade hem.

Trött, skitig, blöt och och frusen Björn

Nån fisk fick vi ju naturligtvis inte. Bättre lycka nästa gång kanske. Vi fick iaf komma ut en stund som det brukar heta.

Blött och kallt

En bra sak med surväder är att skogen vid stugan blir så vacker. Dimman sänker sig ofta över tomten och ger en skön mystisk känsla. Men nu vill jag ha finväder igen. Ikväll ska jag hämta nåt skoj nämligen. Mer om det senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *