Bland matos och fluorångor

Jag hade tänkt göra ett urtjusigt ett inlägg om hemgjord pasta eftersom jag fick en pastamaskin i julklapp. Igår premiärade (heter det så…?) jag med Fettucine med laxsås. Enkelt och gott som fan. I kväll tog jag det ett steg längre och gjorde Gnocchi fyllda med babyspenat, Ricotta och Parmesan med en gudomlig tomatsås. Receptet finns här för den som är intresserad. Tyvärr tog jag bara en bild så inget långt tjusigt inlägg.

Fin bild på ägg och mjöl

Köpte ju ett vallaställ häromdagen. Idag slog vi till på vallajärn och några klossar paraffin för glidvallning på riktigt. Efter middagen (Gnocchi’n ni kommer ihåg), så invaderade jag köket för att prova första gången.

Fredagsmys

Det är väl kanske inte det bästa stället att stå och glidvalla på. Dels blir det jävligt halt på golvet om man får upp allt skräp efter sicklingen, dels är fluorångor rätt onyttiga, men jag vill inte komma helt oförberedd till vallaboden på ÖSK så jag får väl ta den smällen en gång. Imorgon får vi se hur jag lyckades, Helena ska prova (och helt säkert köpa) nya apsnabba skidor så nu vill det till att jag har bra vallat om jag ska hänga med.

Fin bild på valla

Om någon därute förresten har tips på bra vallaboxar så tar jag gärna
mot tips. Det tar emot att pynta upp mot 1000 spänn för en låda från
Swix/Toko/SkiGo.

3 reaktioner till “Bland matos och fluorångor”

  1. Man skulle behöva en vallabod hemma, håller med om att köket inte är bästa stället att valla på. Men man får ta vad man har. Men mest av allt skulle jag nog behöva lära mig valla, det är ju inte ofta det blir rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *