• Home
  • /
  • Livet
  • /
  • Blodomloppet – Race report, typ

Blodomloppet – Race report, typ

Ketchupeffekten. Den känner ni till va? Först händer det ingenting sen kommer allt på en gång.
Här i form av att det inte bloggats på en hel vecka sen två inlägg på samma dag!

Jag var och sprang Blodomloppet ikväll. Ett välgörenhetslopp för att öka medvenhet och värva blodgivare typ. Tyvärr kan jag inte vara blodgivare (jag har varit) då jag får influensasymptom dagen efter och måste sjukskriva mig. Blir liksom lite för kostsamt att hålla på så. Men springa kan jag ju.

Det var på semestern som en kollega hörde av sig, hon saknade ett par löpare för att få ihop ett lag till jobbet så jag ställde väl upp. Tänkte att det är väl bra träning för Vemdalen Fjällmaraton. Dessutom borde jag ha fått lite superkompensation efter AXA Fjällmaraton…

Jag satte upp ett mål på 55 minuter (5.30/km), jag har gjort 54 eller 56 på en Scaniamil en gång så om det var 56 jag gjorde så skulle 55 innebära pers. Kändes som en fin morot.

Gick ut lite för hårt, första km gick på 4.59, sänkte lite och körde den andra på 5.10. Sedan kollade jag inget mer på klockan utan körde enbart på känslan.

Det rullade på bra, jag hade ett par svackor när jag fick prata lite med mig själv om att det där med att stanna och vila, det är inte applicerbart på tävling bara för att man blir lite trött. Kämpade vidare och korsade så småningom mållinjen på 51.53, långt under mitt uppsatta mål. Nu visade det sig att banan var 250m kort om milen men va fan, ett tempo på 5.20 är ändå pers så det sjunger om det. Hade banan varit en hel mil hade det inneburit 53.20!

Heja mig!

IMG_3725

7 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge