Bygga om cykeln

Jag håller på att bygga om min Superior inför nästa säsong. Det blir nya dämpare, ändrad gaffelvinkel, sänkstolpe och lite annat smått. Delarna har stått i en kartong här i hallen ett bra tag nu och väntat på att jag ska få lite energi att ta tag i det, men igår kväll så hände det lite.

Jag var ner till Egons och lånade deras verkstad och fick lite hjälp av Kim att byta styrlager. Eller egentligen inte lagren, dom är ju bara att plocka ut utan det var lagerskålarna som skulle knackas ur. Det skulle i ett Angle Set för att få en flackare gaffelvinkel. Jag har tyckt att den lite branta vinkeln på Superiorn inte riktigt har passat mig så nu när jag byter dämpare passar jag på att fixa det också.

Hemma i köket igen så åkte den nya gaffeln på, jag lyxade till det ordentligt för en gångs skull och vände inte på slantarna utan beställde helt sonika det lättaste och finaste Fox hade. Tyvärr har det varit lite knepigt att hitta bussningar som passar bakdämparens infästning till min cykel men nu verkar det lösa sig men tills vidare kör jag på med DT’n.

Sänkstolpen åkte på den också när jag ändå var i farten och sen tidigare har jag bytt drivklackarna i navet och bytt kassett till en SunRace 11-46 istället för den XT 11-42 som satt som original. Så det tar sig, nu ska som sagt bara bussningarna till bakdämparen dyka upp så blir det riktigt bra!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *