Crusebjörnsintervaller

Jesper Crusebjörn var överste och chef för Jämtlands fältjägarkår 1891. Han har fått ge namn till ett Strava-segment alldeles i närheten av mitt jobb, en seg jävla grusvägsbacke som tar ungefär fyra minuter att släpa sig upp för om man tar i så man blir yr. En helt perfekt liten backe för att köra 4×4 på lunchen alltså. Huruvida Crusebjörn själv var en seg jävel eller varför han har förärats med ett segment har jag ingen aning om dock.


Det var med bister min jag gav mig iväg på lunchen, veckan i Spanien (blogg kommer) har gjort mig lite blödig och jag fixar inte kylan längre. Jag trodde jag skulle frysa häcken av mig på väg till backen. Så till den milda grad att jag skippade uppvärmningen för att komma tillbaks till en varm dusch snabbare. Det var ju kanske inte det smartaste draget, mjölksyran kom fortare än lönen tar slut och benen värkte ända in i märgen. Jag slet mig dock upp dom planerade fyra gångerna och lyckades med konststycket att ta KOM på två segment också!

Vill ni se spektaklet på Strava så finns det här:
[iframe height=’405′ width=’590′ frameborder=’0′ allowtransparency=’true’ scrolling=’no’ src=’https://www.strava.com/activities/1235787160/embed/dd16a6d7c202f844c7889c89518db90dc75aa371′]

En reaktion till “Crusebjörnsintervaller”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *