Cykelpendla – nu på allvar

Firman där jag jag jobbar har flyttat. Nu har vi kontoret 5 km hemifrån mig istället för 23. Bra på ett sätt då jag kan ställa bilen i stort sett helt, mindre bra då det inte längre finns möjlighet till dom sköna sommarmorgonpendlingarna längre. Eller visst, jag kan ju ta en omväg men det blir skogskantad väg istället för fjällutsikt och det var ju lite av grejen. Jag gjorde klart SS-konverteringen av gamla GT’n i går så nu får vi se om min plan att ha den som billig enkel pendlare funkar. Kan vara att den blev lite tungt växlad (42-15) men då får jag väl göra om det, borde ändå byta kedja. Sen tänker jag löparpendla någon/några dar i veckan. Måste bara se till att logistiken funkar, dvs ha lite kläder på jobbet så jag slipper släpa. Det bästa vore om jag fick med mig allt i Salomonvästen. Nu ska jag rulla iväg, ha en bra dag!

—-
Edit efter att ha kommit fram:

  • 44-15 är för tungt = svettig som fan när jag kom fram. Klart o-bra.
  • Skärmarna är kass = blöt i röven. Också o-bra.

Klädde alltså på mig alldeles för mycket, det går inte att cykla i vardagskläder så omtag på det imorgon om jag inte springer. Dessutom blir det nog till att ta crossen om det inte magiskt torkar upp över natten.
Jag fick lite langning av kommunen på vägen också. Dom stod och delade ut små påsar och jag högg en i farten. En ekologiskt chokladkaka, jo jag tackar jag! Ett intressant sätt att uppmärksamma Earth Hour på, om det gör nån nytta vet jag inte men choklad är ju gott och det är ju trevligt att få lite återbäring på skatten!

cykelpendla gt single speed

2 reaktioner till “Cykelpendla – nu på allvar”

  1. Det där med att cykelpendla, svårt svårt. Jag har en mil till jobbet, lite för kort för ett seriöst pass och lite för långt eftersom jag hinner bli svettig i mina vanliga kläder… Och jobbet erbjuder tyvärr inte så stora möjligheter till bra dusch och förvaring. Synd!

    1. Vi har gym och dusch men det är lite omständigare att ta sig dit på nya jobbet än på gamla där vi hade en egen dusch och bastu i källaren. I morgon provar jag att springa. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *