Cykelsemester

Vi har bara två veckor veckor gemensam semester i år. Eftersom vi nästan alltid cyklar så valde vi att göra det även på semestern. Fast med lite guldkant. Förra veckan var vi till Fugelsta Bike Park som ligger bara på andra sidan sjön. Ett gäng fantastiska stigar som hålls i skick av ett gäng entusiaster. Inget är egentligen uppmärkt men alla stigar finns på Trailforks. Det är riktig mtb-propaganda. 

Till helgen var vi och körde Mörksuggejakten i Rättvik. Enligt mig så är det absolut finaste loppet i långloppscupen. Jag gjorde ett bra lopp utifrån mina egna förutsättningar. Bra disponerat och en tid jag är nöjd med.

Foto: Eva Önnemar, mtbfoto.se
Foto: Eva Önnemar, mtbfoto.se

Vi åkte hem till Östersund och packade om, körde ett återhämtningspass efter ”suggan” och styrde sen kosan till stugan ett par dagar. Vi sprang en sväng på fjället, det är snart dags för Vemdalen Fjällmaraton ju, och packade sen in oss i bilen och körde mot sälenfjällen.

Vi hade hyrt en stuga i Lindvallen för att cykla i Rörbäcksnäs, Trysil och Sälen. Allt inom 30-60 minuters bilfärd från Lindvallen eller utanför stugknuten.

Rörbäcksnäs var nåt alldeles extra. Vi hade hört och läst mycket gott och blev definitivt inte besvikna. Helt fantastiska stigar. Flowigt och snabbt, brant och stökigt, kuperat eller slätt. Allt finns, det ät bara att välja. Känslan att ligga och köra över 30 km/h på en hårdpackad smal slingrande sandstig är magisk! Så är även känslan när man inser att man tagit ett kliv i sin tekniska utveckling och cyklar svårt stök utan problem.

Trysil. Vad ska man säga. Där har dom fått till arena jag aldrig sett maken till. Det finns nåt för alla. Från en liten liten pumptrack till den 8km långa Magic Moose som slingrar sig med doseringar ner för fjället. Ta liften, eller cykla grusvägen upp och tjut av glädje på vägen ner!

I området Gullia har dom byggt en arena med slingor som alla kan cykla. Slingorna byggs på och blir mer avancerade och tekniska ju längre bort man kommer. Galet rolig cykling med allt från slät enkel cykling till roliga rollers, hopp dropp, wallrides och stök.

Nu är vi tillbaka i stugan ett par dar. Helena börjar jobba och jag har två veckor semester kvar. Vi tog en välbehövlig vilodag från cykling och besökte Mittåfallet några mil härifrån. Lättillgängligt och väldigt fint. Perfekt utflykt med en termos kaffe i säcken.


En reaktion till “Cykelsemester”

  1. […] vi söderut till Idre, Sälen, Rörbäcksnäs och Trysil för fincykling utan stress och press. Rörbäcksnäs är ju som vi tidigare visste helt fantastiskt bra cykling, likaså Trysil. Idre däremot var lite av ett okänt kort även om vi […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *