Cykla med döden

Jag har min maxeffekt på 400 W.
Att då köra intervaller, om än ”bara” 30 sekunders, på 550 W är rätt jobbigt.
Dom fem minuterna vila däremellan kändes lite korta.

Fifan.
Nu blir det vin och brie.

Men ta i ’rå! Ost och vin väntar!

3 reaktioner till “Cykla med döden”

  1. Starka ben där Hasse!
    Vad menas med att maxeffekten är på 400W? Och hur kan man klämma ur sig wattsiffror högre än ens maxeffekt…? Upplys mig gärna 🙂

    1. Jo, alltså. "Maxeffekt" är den effekt som uppmäts vid Vo2Max-test. Man ökar succesivt effekten tills man når sitt Vo2Max. Jag vill minnas att jag började på 250 W, sen ökades effekten med 50 watt var 5:e minut tills benen inte går runt längre. DÅ landade jag på 400 W.

      Därför kan man köra intervaller på mycket högre effekt än sitt "max".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *