Cyklarna genom åren

För ett tag sen så gjorde Helena en lista över sina cyklar genom åren och igår gjorde Johan detsamma och uppmanade oss andra att haka på. Kul grej tycker jag och hoppar på tåget.
Här är mina kompisar genom åren:

1997: Schwinn Moab – Shimano Alivio
Första cykeln jag köpte när intresset för cykel som träningsform dök upp. Billig, tror den kostade strax över 3000, med Shimano Alivio. Senare uppgraderade jag med Rock Shox enklaste dämpare Indy C. Jag har inga bilder på den men hittade en på nätet iaf. Såldes av ganska snabbt.

1998: GT Avalanche LE – Shimano XT
Intresset tog fart och jag började tävla 1998 när jag köpt denna XT-utrustade skönhet. En svindyr ”näst-värsting” då. Rejäl skillnad mot den gamla Schwinnen. Hade Rock Shox smått legendariska Judy SL-gaffel med hela 63mm slaglängd. Samma år kom första SID’en, sjukt avis var jag på dom i klubben (Trosa-Vagnhärad CK) som hade sån, trots att dom läckte luft som såll. Finns fortfarande kvar hos mig, nu med stel gaffel efter att cartridgen i Judyn gett upp.

2003: Scott AFD Elite – Shimano Tiagra
Min första LVG-cykel som inköptes efter en semester då jag hade gått i väggen under våren och tillbringade nästan hela semestern i soffan framför TdF. Det var då det tog fart ordentligt, mitt första möte med Vacchi/Adamsson/Touren.

2009: Bianchi Via Nirone 7 – Shimano 105/Ultegra
Efter sex år så började Scotten kännas lite enkel och tråkig och byttes ut mot min älskade Bianchi. Tyckte att det var en bra morot då jag började planera för min första klassiker och därmed min första Vätternrunda och Siljan Runt. Finns fortfarande kvar, om än bara som ramkit. På bilden har den blivit uppiffad med nya hjul och full Ultegra på våren 13.

2011: Cube LTC Comp – Shimano SLX/XT
Jag hade flyttat ihop med Helena och vårat cykelintresse eskalerade i kubik även om vi inte börjat tävla än. Dags för nya MTB’er tyckte vi och beställde varsin ”fultysk”, som det var då. Mycket trevlig alu-bekantskap som ändå byttes ut då vi bestämde oss för att köra Långloppscupen.

2013: Cube Elite HPC Pro – Shimano XT
Min första kolfiberhoj som var ett jättekliv upp från LTD’n. 5 kg lättare, full XT och lätt SID-dämpare istället för bly-Toran på LTD’n. Tog mig genom 2 säsonger med LL-cup och annat. Uppgraderades och lättades under tiden och hade när den såldes gått från 9,9 kg utan pedaler till 8.4 med.

2014: Fuji SLM 1.1 29 – Shimano XTR
Vi inledde ett samarbete med Egons Cykelaffär och fick därmed möjlighet att åka Fujis värsting.
Jag kommer att köra på den även i år, det finns ingen som helst anledning att byta bort den. En drömhoj helt enkelt. Helena har skrivit ett inlägg om sin om ni är nyfikna. Inte världens lättaste men efter lite byte av delar (grepp, skivor, sadel, slanglöst) landade den på 9,7 kg raceklar.

2014: Fuji Altamira 2.0- Shimano Ultegra
När vi började tävla för Fuji Racing Team tyckte jag att det var dags att byta ut trotjänar-Bianchin och köpte en nära på oanvänd kolfiberram (2012’a) för en billig penning av Egons. Flyttade över hjul och drivlina, köpte en del nytt och vips så hade jag en 7,8-kilosracer för nästan inga pengar alls. En helt underbar cykel.

2014: Fuji Cross Comp – Shimano 105
Ett spontan-klipp jag gjorde i höstas. Jag hade lånat en tempocykel av en bekant och när jag lämnade tillbaks den visade det sig att han hade en cross från ’07 han vill bli av med. Jag hade letat efter en billig crossram att bygga en vinterpendlare av men nu hade jag helt plötsligt en komplett cykel för en spottstyver. Ska uppgraderas med Ultegra-grejer från Bianchin till våren för att bli grusvägsleksak under sommaren.

2015: Tempocykel?
Tempo visade sig vara roligare än jag trott och jag är sjukt sugen på en tempohoj. Jag har möjlighet att köpa en riktigt fin Norcom Straight till bra pris genom Egons men det är ändå väldigt mycket pengar för nåt som används väldigt lite per år. Kanske jagar jag rätt på nåt begagnat, kanske inte. Det lär visa sig framöver.

Så har mitt cykelstall sett ut genom åren. Jag bollar vidare till er och väntar med spänning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *