Cykling i Leksand

Med hjälp av en klämdag så gick det att få till fyra dagar ledigt förra veckan.
Vi passade då på att åka ner till dalarna och hälsa på min pappa i Rättvik. Vi fick fyra dagar med kalasfint väder, massor av vitsippor och härliga fäbodar.

Från Rättvik är det ju bara två mil till Källberget och Asaklitt i Leksand med sina fina leder. Vi passade naturligtvis på att köra dom också när förhållandena var så fina. Först körde vi den tre mil långa Asaklittsrundan som även innehåller delar av den blå leden. Efter fika så körde vi även de röda, gula och gröna lederna. Dom går i slingor om varandra så man passerar samma ställen lite då o då och kan om man vill därför sy ihop sin tur lite som man känner för.

Sist körde vi gröna leden, som viker av från de gula och sedan går lite för sig själv utanför dom andra, och körde på lite hårdare. Helena först och jag fick välbehövlig mjölksyraträning i försöken att hålla hennes rygg. Totalt ungefär fem mil av MTB-propaganda i härliga dalaskogar. Jag har klippt ihop en film, mest som ett litet test med vår gamla GoPro Hero 2 monterad på styret så ni får stå ut med att det skakar och har sig lite. Vill ni se mer så har Helena skakfri film här.

[iframe width=”900″ height=”506″ src=”https://www.youtube.com/embed/9pOFQVjfnMk” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *