Dags för lyse snart

I morse tänkte jag för första gången att det snart är dags att montera lysen på cykeln. Det börjar på att vara bra mörkt på morgnarna nu. Frågan är då vad för lampa jag ska ha.
Om jag ska kunna genomföra min föresats att cykelpendla till jobbet minst två dagar i veckan hela vintern genom så lär jag ha ordentligt med lyse på våra beckmörka landsvägar.
Förra året så fick man en Silva Vélo om man genomförde minst 5 av Långloppscupens deltävlingar men det lilla jag provade den förra året så var jag inte så himla imponerad. Jag ska prova ett montera Helenas också och se om det blir tillräckligt lyse med två stycken.
Blir det inte det så slår jag nog till på den av Happy-kollektivet enda godkända pendlarlampan, Philips Saferide 80. Finns dessutom just nu till skapligt pris(720SEK) på Rose.

Ett annat alternativ är Magicshine MJ-808. Lyser som satan men är mer en pannlampa med smal ljusbild för stigcykling/skidåkning. Philipslampan ger en ljusbild som mer påminner om den från ett halvljus på en personbil vilket är att föredra. Bättre ljusbild och bländar inte mötande trafik.

Så hur gick pendlingen idag då?
Jodå. Fint väder igen. Solen på väg upp och 10 grader varmt. Lite seg i benen men det kan man ju få vara ibland. Annars en rätt normal morgon, snittade 32,8 km/h utan att förta mig så det känns bra.
Jag kör med GoPro’n idag så snart får ni se en liten film från min pendlingsväg.

Ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *