Dan före dan, imorrn kommer tomten

Visst gör han det. Alla ni som säget att tomten inte finns, sluta lura barnen, det är inte snällt.

I morgon kommer han med paket, hinner han inte stanna och överlämna dom personligen så delegerar han det ansvaret till någon annan i familjen.

Här blir det lite svacka i julstämningen eftersom mamma ligger kvar på sjukhuset men vi gör så gott vi kan med att få till att som hon brukar göra. Det är först nu när inte hon är här och ser till att allt blir gjort som man verkligen förstår hur hon har hållt ihop alllt i alla år. Var brukar alla tomtar och dekorationer hänga egentligen? Och dukarna då? Vilken ska vara var? För att inte tala om maten.

Efter mycket pyssel har vi iaf fått till nåt som ser ut ungefär som det brukar. Granen är väl det enda vi hade koll på tror jag. Vi har hjälpts åt att laga mat och dona, det mesta har vi fått till, farsan rullade köttbullar som en chef och Helenas Jansson ser grym ut. Vaniljdrömmarna och den mjuka pepparkakan hon bakade tidigare i veckan blev supergoda. Jag fick till en bra skinka men knäckflarnen med choklad mellan är klart tveksamma.

Lite skidåkning har vi hunnit med idag också. Vid motorbanan här i Rättvik finns ett spår som går till Risåstjärn och kallas ”Kopparrännet”. Ett lättåkt spår där alla skidåkartyper kan samsas, allt från ”saft och apelsin” till den seriöst Vasalopptränande. Miljön och terrängen påminner väldigt mycket om första milen på Vasaloppet till Smågan, platt myråkning och lite slingrande i granskog. Vackert, vackert.

 Vi avslutade kvällen med lite 4:e advents-fika. Glögg, peppisar med ädelost och lussebullar. Bra skit.
Nu är jag trött satan, Helena snusar gott här bredvid och jag ska krypa ner och vänta på tomten jag.

Se nu till att njuta av julen med de traditioner ni har. Firar ni inte en ”vit jul” så se till att dricka ansvarsfullt, framförallt om ni har barn omkring er. På lång sikt är det den bästa julklapp ni kan ge.

God Jul på er allihop!

En reaktion till “Dan före dan, imorrn kommer tomten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *