De målade trädens skog

Som så ofta stack vi ut på Frösön för kvällens runda. Vi körde den vanliga turen men tog en skogsbilväg som vi inte varit på sen förra året nån gång. Jag upptäcke en stig som jag inte sett tidigare trots att den var rätt så stor. Nya stigar måste undersökas så vi gav oss ut för att se vart den tog vägen.

Åt ena hållet hamnade vi på en grusväg och åt andra hållet hamnade vi i…ja…det funderar vi fortfarande på.

Ett skogsområde delades i två delar av en bred stig. På båda sidor av längs stigen och inne i skogen fanns ett 20-tal stolpar utplacerade. På stolparna fanns plaketter med avdelning, ort och län. Alla från olika delar av sverige. Avdelningsnumren angivna med romerska siffror. En del stolpar hade vält, ett par såg betydligt nyare ut än de andra. Stigen smalnade av och tog sen tvärt slut och det stod ett par ensamma stolpar mitt ute  i ingenstans som om man avslutat ett projekt utan att göra det färdigt.

Samtliga träd på båda sidor om stigen hade nummer och andra tecken målade på stammarna.

Man undrar vad det är. Flygflottiljen F4 som lades ner för åtta år sen huserade ju just här så det är väl inte så himla långsökt att gissa att militären har nåt med det att göra.
Vet ni nåt om det så hör gärna av er. Jag är nyfiken som fan.

I övrigt så blev det en skön runda. Mycket fartlek med intervallinslag. Nya hjulen är grymt sköna och cykeln känns mycket rappare, nöjd kille här kan man säga. Nöjd är även Helena som ikväll fick träna bra efter en vecka med protesterande kropp.

Imorgon blir det vila och ladda hela dagen för tävling i Åsarna på söndag, inleder laddningen ikväll med en schysst after bike-fika.
Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *