Den där löpningen

Visst. Det är långt till augusti och Vemdalen Fjällmaraton men det är bara en och en halv månad till jag ska ska springa stafett i St Olavsloppet. Alltså mer än hög tid att börja träna lite.

Sagt och gjort.

Jag packade med mig kläder och skor till jobbet och åkte bort till Tysjöarnas naturreservat på lunchen. Det finns två fina slingor genom barrskog, myr och ängar.

Nu har dom dessvärre (om man vill springa terräng alltså, bra för andra och naturen) spångat upp nästan hela den kortare 5km-slingan så det blev mer av spångträning än terränglöpning.

Hursomhelst så fattar kroppen fortfarande hur man springer även om det inte går snabbt och jag fick ont efteråt. Men det vore  väl konstigt annars när jag bara joggat två gånger det senaste halvåret…

 

3 reaktioner till “Den där löpningen”

  1. Ser fint ut! Har du trailskor på en sådan tur? Jag är ny med den typen av skor och har börjat springa på stigar i lilla skogen där jag bor, men hälften av rundan blir på platt grusväg och en liten snutt på asfalt. Så ibland undrar jag om jag borde ta vanliga skor även i skogen.

    1. Den här gången gjorde jag det men hade egentligen inte behövt. Jag springer aldrig asfalt så jag har faktiskt inga ”vanliga”, det närmsta jag kommer är ett par som är gjorda för swimrun. Tunna och lätta med lite grövre sula, som jag har på grusväg/elljusspår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *