Det är så härligt att gå i mål

Tittar ni på ”En klassiker” i SVT1? I veckans avsnitt kunde man höra Richard Herrey säga att ”Det är så härligt att gå i mål!”

Jag tycker det var bra sagt. En bra sammanfattning av varför jag håller på med alla dessa jobbiga lopp. Det händer ju inte helt sällan att man blir dumförklarad för att man t ex cyklar 7 mil i en lerig skog nånstans i Sverige. Ofta mer än 50 mil hemifrån enkel resa. Dessutom har man betalat för det. Ofta en bra bit över en femhundring.

Att säga att jag gör det för att tävla är ju inte fel men ändå inte rätt. Jag har inget med placeringsstriderna att göra. Absolut inte. Kanske på dom lokala lite mindre loppen men inte i rikssammanhang.

Ibland säger jag att jag gör det för det är en så absurt skön känsla att ta ut sig totalt och känna att man pressat sig till sitt yttersta men det beskriver ändå inte känslan helt.

Richard Herrey slog huvudet på spiken.

Det är så härligt att gå i mål.

Efter tjurruset 2012, det lerigaste jag gjort

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *