Det blev ju kväll ändå

Vi bestämde oss i morse för att inte starta i Fjällturen. Förkylningskänslor och kallt regnigt väder var inga bra förutsättningar för tävling. Istället blev det lite halvspontant en utflykt med fisketävling.

Gick ju inget vidare. Efter en tupplur och middag så tänkte jag mig ut på en fisketur och Helena skulle ta en sväng på MTB’n för att driva ut lite rastlöshet. Jag ville upp till Varggranstjärn och försöka få lite regnbåge och Helena liftade med upp en bit för att sen utgå därifrån ner mot Vemdalen och tillbaka. Vädret hade vänt och solen sken från en nästan klarblå himmel.

En stund. 

Lagom till vi kom upp till Vargen så svartnade himlen och att cykla/fiska på ett fjäll i åskväder är väl kanske inte att rekommendera. Jag släppte av Helena och styrde kosan mot Klövsjö istället. Helena skulle möta upp vid Svartåstjärn där vädret såg fint ut. 

En stund. 

Hann väl knappt mer än ut ur bilen förrän åskvädret drog in. Helena ringde och sade att hon var på väg hem i ösregn. Jag väntade i tio minuter för att se om det lättade men det bara tilltog så det blev inget av med fiskandet. 

En dag som inte alls blev som det var tänkt är till ända och det blev kväll ändå. Imorgon är det en ny dag.  

Det set mörkt ut vid Svartåstjärn
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *