Det blir en tjock vinter i år

Jag var hos kompisarna på min samarbetspartner Egons och hämtade min vintercykel, en Fuji Wendigo 2.1, igår. Jag står utan cykel sedan jag kraschat min Fuji SLM, den nya Superiorn kommer inte förrän troligen i februari och så vill jag inte köra på Auricen när den är till salu. Det vore aningen penibelt om det skulle hända nåt…

Jag har funderat lite (eller egentligen hur mycket som helst), hur jag ska lösa det på bästa sätt men hela tiden landat i att en Fatbike är den perfekta cykeln att komplettera Superiorn med. Det funkar ju inte att ha hur många cyklar som helst (trots n+1), så alltså får den mysiga endurohojen gå vidare till någon annan glad cyklist. En tjockcykel funkar ju på stig, på grus, i skogen och kanske framförallt – på vintern. Dessutom är den perfekt att cykla till jobbet på dom dagar snöröjarna inte hinner med nu under vintern…

Fuji Wendigo 2.1 2017

Första turen igår bjöd på skräckblandad förtjusning. Jag hade inte räknat med att styrningen skulle vara så annorlunda mot en vanlig MTB med resultatet att jag var nära att flyga över styret ett flertal gånger. Med lite invänjning och finjustering av däcktrycket så kommer det dock att bli en sjukt skoj och tjock vinter!

Fuji Wendigo 2.1 2017

 

4 reaktioner till “Det blir en tjock vinter i år”

  1. Grymmekul ju! Jag provade en gång, på grusväg/stig om sommaren och tänkte att det var sketatråkigt att åka barmark med den men vore awesome på vintern. Lite avis…n+1 alltså 😉
    Hursomhelst, en av mina läsare ville veta mer om fatbikes, nu vet jag vart jag ska skicka honom 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *