Det där med rodden då?

Jag gjorde som jag hade tänkt och kröp in i värmen på Fristilen för att testa det här med 2000m rodd.
Svenska rekordet lyder på 5.44 och innehas av Lassi Karonen, och lite Googlande gav att en ”god motionär” bör kunna ta sig ner under 7 minuter. Nog är jag en god motionär alltid men inte i rodd. Alltså satsar jag på 8.30 till v48 och 7.30 till årsskiftet.

Row row row your boat, [not so] gently down the stream

Så hur gick de då, så här i första försöket?
Jovars, med lite blodsmak i munnen efter att ha gått ut hårt dom första 500 så insåg jag att jag jag var tvungen att hålla igen lite. Jag sänkte till nånstans runt tröskel och nötte på. Dom sista 500 ökade jag succesivt och kände hur pulsen rusade mot max. Efteråt hade jag lite av samma känsla som efter ett gäng VO2Max-intervaller. Lätt illamående.

Tiden då?
8.25…mission accomplished.

Fredag imorrn då. Full fart mot helgen!

En reaktion till “Det där med rodden då?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *