Det kyler på

swix storhogna

Hade tänkt ta en vilodag idag. Dels pga lite skadekänningar, dels pga kylan. Helena drog iväg på ett skidpass medan jag skottade snön som kommit igår och inatt. 20 cm kall fluff som klär våra träd i ullig vinterpäls. Det är ju helt makalöst fint just nu men jag vet ju att så fort temperaturen stiger lite igen så kommer det att sjunka ihop rejält. snö storhogna

Jag gick en liten sväng och tog några bilder till bloggen, sparkade lite snö och bara satt en stund på bänken på bron och mådde gott. Ni vet sådär  gott man bara kan må när man sitter på ett favoritställe och låter tankarna vandra och huvudet blir helt tom på triviala vardagliga ting som  stress och press och sånt.

Jag tog en liten lur på soffan och hade lagom slumrat till när Helena var tillbaka. Efter lite lunch och Tour de Ski så slog rastlösheten till, nåt som händer väldigt sällan, och jag bestämde mig för att ta en liten löprunda. Det sliter ju inte så mycket på axlar och armbågar. 5,5 km i lugnt tempo, är det -18 så tar man liksom inte i onödan om man inte har sin Airtrim med sig. Lyckades dessutom klä mig alldeles perfekt så jag slapp frysa, nästan lite för varmt faktiskt. Helena skriver om hur man bäst klär sig för skidåkning i dag och jag skulle kunna göra detsamma för löpning, men jag nöjer mig med att hylla Craft för deras grymma kläder. Jag har inget som helst samarbete med Craft men jag gillar deras grejer och har garderoben full. Craft Zero Warm underställströja, Craft lightweight stretch lager 2 tröja, Craft Podium jacket på överkroppen. Craft Delta Compression tights, Craft Storm pants på benen. På huvet Craft Thermal hat med en tunn buff under och ullfrottésockor på fötterna. IceBug Pytho 2 på fötterna och Dählie Olympic Thermo handskar. Perfekt klädd. Imorgon ska visst tempen sjunka ner mot -25 så då tror jag att den där vilodagen är lämplig att ta. Avslutar med några bilder från idag. Det är vackert ute nu…

snö storhogna vemdalen vinter morgon

snö storhogna vemdalen jul nyår vinter

snö storhogna vemdalen vinter

8 reaktioner till “Det kyler på”

  1. Otroligt vackra bilder! Roligt att läsa att snön äntligen börjar dimpa ner runt Vemdalen/Björnrike/Storhogna. Inte en dag för sent!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *