Dubbelpass, nya däck och dämparjävel

Dagens andra pass blev mitt spinningpass, inte mycket att orda om men första passet blev testet av mina nya Continental X-King jag skrev om i förra inlägget.
X-King är lite smalare än MKII vilket gör att luftkammaren är mindre och därmed borde man behöva ha högre tryck i för att inte få genomslag. Nåt som oroade mig när jag satte dit dom.
Men icke. Vid 1 bar så känns dom som MKII med 1,5 bar.

Före provturen. Är dom väl smala?

På vägen ut till Frösön så märktes direkt det mindre rullmotståndet och dessutom så är dom nästan helt tysta, i stort sett inget vägljud alls på asfalten. Fint grepp på grus och även där lättrullat.
Jag valde välkända stigar för att kunna trycka på lite extra och utmana däcken lite.
Inga problem alls. Kvicka i reaktionen, otrolig greppiga på stigen, även på sten och rötter, Black Chili is the shit! I stort sett bara då det blir riktigt lerigt, ni vet sån där gråbrun/svart sörja som aldrig torkar upp och nästan alltid står under lite vatten, tappar dom lite grepp vilket resulterade i en lerinpackning för mig. Man märker även i leran att det saknas lite driv, man får kämpa lite mer för att komma framåt än med MKII, men det är ju väntat.
Jag är mycket nöjd med dessa däck, det blir mina nya standarddäck, helt klart.
Jag körde dom på 1(!) bar, och då väger jag närmare 90 kg, och det kändes mycket komfortabelt, trots en hel del ganska stökiga partier med rotmattor och snabba steniga utförslöpor där dämparen närapå bottnar.

Efter provturen. Nej, dom är inte för smala.

Dämparen ja. Min SID RL. Den har varit ett elände för mig. Jag har pumpat den i stort sett enligt rekommendationerna för en 85 kg-cyklist, men efter nån mil så har den stumnat för mig och jag har knapp kännt nåt skillnad med LockOuten på eller av. Ni kan ju fatta hur det har känts i överkroppen efter ett långlopp på 7 mil…
Så igår fick jag nog och blåste i för en 62(!)-kilos cyklist, 90 psi i båda kamrarna istället för 120 i den positiva och 130 i den negativa. Varför har jag inte provat det tidigare…!? Nu funkar den ju som jag vill att den ska. Jag körde den hårt i går och den bottnar inte ur heller. Äntligen!
Jag hade med mig GoPro’n också, men hade visst glömt att ladda den, men ni får en liten snutt av dagens Frösörunda iaf. Sen är det ju där med kvalitet och YouTube…nåja:

I söndags gjorde vi en riktigt fin utflykt upp mot Undersåker. Helena har gjort en turbeskrivning.
Där hittar ni en liten film från turen också.

Nu blir det TV-tittning i ett gäng timmar, TdF etapp 16, det är ju bara att kolla på banprofilen så fattar ju vem som helst att det blir svårt att slita sig från TV-soffan idag.

3 reaktioner till “Dubbelpass, nya däck och dämparjävel”

  1. Kul att se filmer från era stigar!
    Lustigt att du hittade rätt genom att gå ner i tryck med SID:en. Jag har fått göra tvärtom, tycker den packar ihop och dyker alldeles för fort med de rekommenderade inställningarna, även med returen inställd åt det snabbare hållet. Så jag kör med tryck för viktklassen över mig. Men när man hittar rätt inställningar är det en grymt skön gaffel!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *