Efter regn kommer solsken 

…fast ibland tvärtom.

I lördags hade vi en helt fantastisk dag på fjället. 20 stycken var vi som samlades i Storhogna för att cykla det finaste området har att erbjuda för att sen grilla och umgås vidare. Vi kunde inte haft mer tur med vädret, 17-18 grader och nöstan klarblå himmel brände de flesta av oss ganska röda och varma.

Turen gick från Storhogna till Vemdalsskalet via Jaktstugan. Vidare mot Näsvallen och sen en lång klättring upp mot Oxsjön och fikarast med galen utsikt. Vi fortsatte sen över myren upp mellan Oxsjöfjället och Medaftonshågna. Härifrån går stigen svagt utför i ett skönt flow hela vägen till och förbi Bräckvallen.

Vid Fettjeån fylldes det vatten och badades näck(!) då två killar och en tjej spontant gjorde paltor av och slängde sig i ån. Sen var det bara att ta sig an den långa spången över Bräckflötarna och sista biten tillbaka till Storhogna där grillen redan var tänd.

Jag passade på att testa en öl som bryggs av en kollega och som nyligen haft premiär på Systembolaget.  Väldigt bra Pale Ale, frisk och fin som passade perfekt till grillad salsiccia med coleslaw! Kul med lokalt mathantverk i liten skala.

Igår tog regnet vid men vi trotsade det och gick till ett av våra fina vattenfall i området,   Fettjeåfallet. Promenaden dit är väldigt fin. Ån och fallet gör att växtligheten grönskar nåt helt enormt och känslan av att vara nånstans betydligt längre söderut än Klövsjö i Jämtland är påtaglig.

Vi väntade ut regnet i rastskyddet innan vi promenerade dom 2 km tillbaka till bilen.Jag kan härmed summera inledningen på min semester; Fullgrett!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *