En dubbel Snickers och en flaska vatten

Jag befinner mig återigen i Rättvik för att vara med min föräldrar några dagar. Som ni kanske läst i nåt tidigare inlägg så är min mamma sjuk, bl.a. den jävla cancern ni vet, och ibland behöver vi få träffas lite extra. Den extra ”ledigheten” ger då tillfälle till att cykla i dom fina Rättviksskogarna.
Idag fick jag till en magisk distansrunda som började med Biking Dalarna 20km. Det är fruset och stenhårt längs stigarna i skogen nu så man kan i princip köra hur fort man vill. Den där euforiska cykelkänslan spred sig i kroppen.
Lite drygt halvvägs in på 20km-spåret fick jag sällskap av Lars Lindh från Laknäs. Han cyklar MTB i H70 och ”är nöjd om han kan vara Topp-10 i sin klass i CV”.
Topp-10 i H 70 med ett hundratal deltagare, smaka på den ett tag. Jag kan bara hoppas att jag är lika pigg om 25(!) år. Han körde en heldämpad gammal alu-Scott med dubbdäck och tyckte att den var lite tung så han hade köpt en kolfiber-FS på rea. Mer lagom strax under 10 kilo tyckte han.

Efter lite snack och fika så rullade jag iväg mot Springkällan för att leta mig upp mot Ovanmyra på grusvägar. Fina hårda grus-/sandvägar som egentligen inbjuder till betydligt tuffare körning än vad ett distanspass tillåter. Euforin spred sig lite till.

I Ovanmyra hittade jag nåt märkligt. En Caltexmack med tunnelbana. Rätt otippat.
Stannade och begrundade det hela innan jag for vidare mot Jutjärn och kalkbrottet där.

Fortsatte sen längs grymma grusvägar till Nedre Gärdsjö där jag träffade på Mats Friberg. Vi skulle samma väg tillbaka till Rättvik så vi gjorde sällskap den sista biten. Med två km kvar till Jarlstugan så punkterar han och upptäcker att han fått med sig en CX-slang och fick åka rätt försiktigt hem så att säga.

Det blev fyra härliga timmar ute i friska luften varav tre effektiva cykeltimmar. Det här sådana här dagar som gör att man längtar till nästa sommar redan nu. Det ger energi och behåller cykellusten över vintern. Viktigt, viktigt. Nu ska jag pusta lite och sen blir det ärtsoppa och pannkakor med sylt och grädde. Inte illa.

Rubriken då?
Jo, det var allt jag kom ihåg att peta i mig under turen. Jag hade bara för roligt.
Hungrig nu?
JA!

2 reaktioner till “En dubbel Snickers och en flaska vatten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *