En liten avvikelse

I och med det här att cykeldatorer och GPS’er visar lite olika sträckor och det alltid blir lite diskussion efter lopp hur långa dom egentligen och hur exakt GPS är så har jag gjort en liten iakttagelse nu när jag cykelpendlar till jobbet rätt regelbundet.
Beroende på vilken cykel jag tar så använder jag antingen en Garmin Forerunner 310XT eller en Garmin Edge 705.
Jag cyklar alltid samma väg, både dit och hem och får, med ytterst få undantag, sträckan 23,32 eller 23,31 km. Det ger en avikelse från snittsträckan på 0,002%.
Hyfsat exakt tycker jag.
Jag är för övrigt smått förälskat i min Edge 705, tyvärr har den gett upp vad det gäller anslutning till dator så jag kan inte föra över data till t.ex. Garmin Connect och få några fina grafer på träningarna längre. Antingen får jag köpa en ny(vad i så fall), eller skicka till Garmin på lagning.
Ska börja med att ringa Garmin och höra vad dom säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *