En lördag i maj

I morse när jag gick upp och fixade frukost så stod två Ripor på gården och myste i morgonsolen. Trevligt.


Senare på kvällen när vi var och tvättade drag i en sjö i närheten så lyckades jag få tre Strömstarar på bild genom bilrutan, det försökte jag med men lyckades aldrig när jag fotade mycket fåglar ”på riktigt” för en 6-7 år sen. Dessutom flaxade nån slags snäppor förbi. Mycket trevligt.

Annars då? Jodå, det var ju banvisning inför Härjedalstrampen idag och det var sjukt värt 16 mil i bil.


Vi blev en 7-8 stycken som rullade runt banan, en riktigt fin och varierad bana som kommer att vara utslagsgivande på lördag. Det blir mycket stig, skön utförsåkning och lite grusväg.


Stora delar påminner mycket om dalaterrängen med tallmo och hårdpackad sand. Jag har uppenbarligen en stabil formsvacka efter förkylningen, efter en ynka mil insåg jag att det skulle bli till att kämpa sig runt. Jag har inte varit så trött och långsam sen ”strupen” på slutet av Billingeracet för två år sen tror jag.


När vi kommit hem och fått lite lunch i magen så tog jag en timme och fixade det jag skulle göra i somras. En grillplats.


Det går åt mer sand och sten än man tror att fylla ett litet hål i marken, men bra blev det ju!

Avslutningsvis så gav vi fan i regnet och tog fiskegrejor och en termos kaffe och stack ut några timmar. Ingen fisk i vanlig ordning men det gör inte så mycket. Det är skönt att vara ute.


Kommer nog att somna ovaggad i natt. Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *