En mellansvensk småstad

Jag är på kurs i en mellansvensk småstad. Mitt hem i tre dagar är stadshotellet, det enda hotellet. Litet, små rum. En frukostbuffé som lämnar en hel del att önska. Småstaden dock är fin. Gammal, med anor från 1000-talet, kanske äldre ändå. Byggnader och små gränder minner om medeltid och Karl XII. Helge Ands-gillet var en kraft att räkna med.


Karl XII har satt sina spå även om hans sista besök här var under färden tillbaka från Norge 1719. Han var visserligen inte så pigg då han stog på Lit de parade i Kungsgården.

Att det finns hus kvar från 1400-talet är helt fantastiskt. Jag hade väldigt gärna sett dom inifrån och fått känna historiens vingslag men det är inte alltid man kan få som man vill. Ett bra initiativ av staden turistbyrå tycker jag att sätta upp informationsskyltar för den som är intresserad, jag hittade mycket intressant under min korta promenad.


Säkert finns det mer att se om man gör lite research. Kanske kan Arboga få ett besök av mer privat karaktär i framtiden.

En reaktion till “En mellansvensk småstad”

  1. En gång dejtade jag en kille i Arboga en gång. Och en gång klappade jag kanin i Arboga. Fin liten stad om än småtråkig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *