En omväg hem

IMG_6200

Det har blivit fint väder igen så igår var jag bara tvungen att ta en liten omväg hem från jobbet för att få njuta lite fin grusvägscykling på fatbiken. Det blir ju inte så mycket utecykling i dagsljus så här års så det gäller att passa på. Det har inte blivit mycket cykling över huvud taget när jag tänker efter, jag har inte ens varit med på fredagsmorgnarna på länge heller och så även idag. Men så kan det vara ibland, när livet kommer i mellan som det brukar heta. Jag fick iaf till en bra hemcykling, jag tog svängen över Dagsådalen och Torråsen. Första kilometrarna när jag svängde av från asfalterad väg var oplogat men det gör ju inte så mycket på fatbike. Det blir lite jobbigare att trampa bara, de första 4,5 km är dessutom uppför. Sen var det sånt där 100%-igt fint vinterväglag med packad snö, vita höga granar och röda stugor med ljus i fönstren, allt medan solen tippade över horisonten och gav ett fantastiskt ljus.

IMG_6199

I eftermiddag går jag lite tidigare från jobbet för att hinna med bussen ner till stugan. Helena åkte till i Åre igår och stannar över helgen så jag kör cykel- och busslogistik. Jag gillar det, det känns bra i miljösjälen. Visst får man planera dagen lite smartare om man ska handla eller, som igår, hämta paket på utlämningsstället 3 km hemifrån och man inte riktigt vet paketets storlek, men det är ju egentligen inget märkvärdigt eller svårt. Det handlar ju faktiskt bara om att inte vara så bekväm.

Omvägen hem i går. Ni kan se var bilderna ovan är tagna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *