En stark upplevelse

Jag har ingen träningsrapport att komma med då jag har tillbringat ett par dar i Linköping och bland annat fått tillfälle att besöka Flygvapenmuseeum. Är man det minsta intresserad av svensk militär flyghistoria så är ett besök absolut att rekommendera. Dom har ett ex av i princip alla flyg och helikoptrar som använts i flygvapnet sen 1910 fram till 90-talet.Den utställning som gav mig mest och gjorde mig väldigt tagen var ändå DC3:an som sköts ner av en sovjetiskt jaktflyg 1952.Den ligger i en torrluftad monter, utlagd som den hittades på havsbottnen 2004. I den mörka källarlokalen tillsammans med utställda personliga ägodelar från besättningen och delar från planet blir det en väldigt stark upplevelse.Jag fick lust att läsa på mer om händelsen. Jag tänkte köpa en bok på plats, gjorde dock inte det och ångrar mig nu. Jag ska iaf låna filmen som SVT producerade i samband med bärgningen, farsan fick den i present av mig för ett gäng år sen. Sen blir det till att beställa boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *