En väldigt konstig vilodag

Jag hade tänkt ha ”vilodag” idag jag. Det gick ju lite sådär.

Hej, hej!

Dagen började med en låååång frukost där jag satte i mig mer än lovligt med gröt. När det blir riktig långfrukost hinner jag liksom bli hungrig en gång till innan jag ätit klart. Låter märkligt men ni förstår säkert vad jag menar.

Så småningom fick jag iaf upp kroppen ur soffan så att jag kunde börja projekt installera-badrumsfläkt-med-fuktsensor. Att snickarhjälpen i form av Helenas mammas sambo dök upp underlättade ju. Det gick betydligt smidigare än väntat och nu surrar det så fint från badrummet lite då o då.

Framåt lunch började Helena skruva på sig och ville ”göra nåt”. Nu var jag ju inte särskilt träningssugen eftersom jag skulle ha ”vilodag” så jag föreslog snabbt som attan en lunch på Lingers.

Hej, hej!

Jag hade lite el kvar att koppla i badrummet när vi kom hem så jag dök in där och gnistrade en stund. Helena började prata om löpning på vägen hem från Lingers och ”-Visst!” hörde jag mig själv säga trots att jag skulle ha ”vilodag”.
Jag har sprungit mycket i mina dar och varit en rätt god löpare med motionsmått mätt men på senare år har intresset svalnat. Mycket för att kroppen protesterat när jag försökt öka träningsdos och bli snabbare men nånstans på nåt sätt när jag ändå en liten dröm om att genomföra en fjällmara.

Sällsynt syn. Löparskor på tork.

Dagens runda gick bra mycket bättre än väntat så kanske skulle jag försöka hålla liv i löpningen framöver och få den där fjällmaran ur världen? Bara en sån sak som att jag får springa runt i mina gamla Salomon Speedcross 3. Det är banne mig dom skönaste löparskor jag nånsin haft. Som ett par tofflor på fötterna.

Lucky Luke är snabbare än sin egen skugga. Det är inte jag. Foto: Helena

Det blev drygt 5 km med en smått brutal höjdkurva för mig som inte kutat ute på över ett år. Fort gick det alltså inte men det var ju inte meningen heller.

Först så går det ner, sen går det upp, så går det ner. Sen så går det upp…

Min nya Garmin 920XT levererar så himla mycket kul info. Jag har väl inte nytta av hälften av det men siffror och diagram är ju alltid kul.Vill ni se siffrorna som diagram klickar ni in er på Garmin Connect och får hela passet serverat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *