Ensamma dagar

Ibland är det skönt att få vara ensam med sina tankar. Att låta hjärnan få gå ner i varv och gå på sparlåga. Den behöver också återhämta sig precis som kroppen. Jag har tagit några dagar själv i stugan. Helena jobbar och Cissi är hos sin pappa. Jag har ingen cykel med med mig, inga löparskor och inga träningskläder. Bara mat, vin, ost och läsvärda böcker och tidningar.

Igår kväll drog det förbi ett herrans åskväder. Precis när jag skulle till att grilla så öppnade himlen sig.Nu löste det sig så fint ändå. Genom lite kreativitet och försiktighet så kunde jag grilla på bron.
Hasse – Vädret 1-0. Det fortsatte sedan hela kvällen och det blev både kallt och fuktigt inne så jag tände upp i öppna spisen och hade det väl så mysigt medan åskan rullade och regnet smattrade på taket.I morse hade det ordnat upp sig, det såg ut som vanligt den sista tiden med sol och värme. Jag fixade en termos kaffe och några mackor, tog en hink och gav mig upp på fjället och hjortronmyren. Det är inga mängder med bär i år men vet man var man ska leta så finns dom.Jag fick med mig 1,3 kg hem. 2 liter hjortron att stoppa i frysen. Inte fy skam det inte. Dessutom fick jag en otroligt skön dag på fjället. Jag fikade/slumrade i en timme utan att röra mig ur fläcken. Bilden ovan gäller.Det här med bär är ju kul så när jag kom hem och hade styrt med hjortronen så gick jag ut på tomten och rakade in en liter blåbär när jag ändå var i farten. Det ser dessutom ut att bli en del lingon till hösten. Helt ok att ha både blåbär och lingon bakom husknuten på det här viset.Om vädret är ok imorrn ska jag försöka decimera fiskbeståndet en del. Nu tror jag väl inte att det kommer att gå så himla bra men skam den som ger sig. Nån gång ska väl jag också få upp nåt. Jag ska iaf byta tafs och kanske köpa nån ny fluga i morgon för att ge mig bra förutsättningar.
Skitfiske på mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *