Det är ingen cykel, det är en upplevelse!

Fuji Wendigo Fatbike

Orden i rubriken kommer att bli bevingade och är cykelkompisen Anders svar till en annan som menade att han skulle få svårt att motivera ett cykelköp till hos sin sambo. Diskussionen ägde rum i Happyride Östersund’s grupp på Facebook och började som en fråga från åldermannen Reinhold som blivit sugen på fatbike. Det är lätt hänt det där, att bli sugen på fatbike. Jag tyckte från början då Helena provade förra året att det inte var nåt att hänga i julgranen alls. Mest jobbigt. Jag kunde inte alls förstå tjusningen.

Fuji Wendigo Fatbike

Sen hände nåt. Det liksom växte på mig under sommaren. Jag hade ju skaffat enduron med tanken att ha en sommar med bara rolig och kravlös cykling och kanske rent av prova nån tävling i enduro på skoj. Visst blev det kravlös och rolig cykling men i ärlighetens namn inte så att jag jublade. När jag senare på sommaren körde sönder min tävlingscykel på Ragunda 100 miles och kände hur det sved till i plånboken så ångrade jag lite mitt enduro-köp. Nu skulle det komma att bli dyrt…

Fuji Wendigo Fatbike

På höstkanten stod jag så inför några beslut. Jag var tvungen att sälja enduron för att ha råd med en ny tävlingscykel. Jag hade ju inte längre nån vintercykel när jag kraschat SLM’en, och cykla runt på en cykel som är till salu känns ju inte heller helt bekvämt och köpa en ny MTB i väntan på tävlingscykeln som inte kommer förrän i mars kändes ju en aning onödigt. Jag hade ju crossen som jag pendlar på men den ger man sig ju inte ut och stigcyklar på i snön direkt. Jo, jag har provat.

Då började funderingarna kring en fatbike formas. Det skulle kunna vara den optimala kompromissen.*

Den funkar

  • i skogen på sommaren
  • i skogen på vintern
  • i lössnö, skoterspår och på skare
  • att pendla till jobbet på. Året runt.

Som ni redan vet så blev det ju en fatbike och det ångrar jag inte för en sekund. Det kan vara den roligaste cykeln som finns. Det spelar som ingen roll i vilket syfte jag sätter mig på den. I kväll när jag satte mig och cyklade hemåt så funderade jag på varför. Men jag vet inte. Jag blir bara så glad av att cykla på den, att ta bilen till jobbet när jag kan cykla fatbike känns jättejobbigt, tråkigt och helt fel. Man kan tycka att det bara är en vanlig cykel fast med väldigt feta däck, men den är så mycket mer. Så mycket mycket mer.

…det är ingen cykel, det är en upplevelse!

 

Fuji Wendigo Fatbike
Parkerad vid jobbet
Fuji Wendigo Fatbike
På stig i skogen
Fuji Wendigo Fatbike
På väg till jobbet
Tillsammans
Fuji Wendigo Fatbike
På vinterfjället

 

*Ja, jo jag vet. En FS 27,5+ ligger rätt bra till också.

8 reaktioner till “Det är ingen cykel, det är en upplevelse!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *