Man behöver inte cykla för att fika


Den här helgen är precis som dom flesta andra. Fast inte. Vi har inga cyklar med oss till stugan. Vi bestämde att det var skönt att slippa släpa på grejer för en gångs skull och tog bara med löparkläder. Typ skönt. Särskilt som jag ett par trailskor ståendes i stugan, så inte ens det behövde jag ta med mig.

Planen för helgens träning blev lugn distanslöpning idag och stavgång imorrn. Än så länge håller den. Planen alltså.

Vi startade på Vemdalsskalet och sprang stigen upp till Varggransstugan. Fortsatte leden mot Björnrikestugan bland stenar och stök. Det är svårsprunget ibland men väldigt bra träning för leder och ligament runt fotlederna. Bra balansträning också.

Vid Björnrikestugan fortsatte vi till spårcentralen i Björnrike och tog anslutningsspåret tillbaka till Skalet. En lång seg slakmota på ett par kilometer innan det rullar utför igen. Hela tiden med utsikt bort mot Härjedalsfjällen i fonden.

Elva kilometer senare är vi tillbaka vid bilen, lite lagom trötta och hungriga. Vi glider in på Lingers Café och fikar. Inga andra kunder, vi har fiket för oss själva och kan välja dom bästa platserna.  
Lingers har ovanligt stora bakverk. Stora bullar, stora kakor och stora mackor. Sånt gillas, såna där ”munsbitar” har jag inte mycket till övers för. Dessutom har dom bra priser.

Imorgon ska det alltså bli stavgång. Jobbigt. Häng kvar så får ni se hur det gick.
IMG_7101

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *