Fjällcykling , Sylarna – Gåsån – Tjallingen

Vi, jag Helena och Lars gav oss iväg skapligt tidig på söndagsmorgonen för att cykla Östra Ulvårundan, Storulvån – Sylarnas vindskydd – Gåsåns vindskydd – Tjallingen – Storulvån.
Jag hade GoPro’n på hjälmen, men batteriet gav upp redan innan Sylarna. En liten film från den biten kommer iaf så småningom.

Mellan Storulvån och Sylarna. Foto: Helena

Vädret var med oss hela dan, varmt och soligt med klar höstluft. Det blir inte bättre.
Från Storulvån mot Sylarna så är det lättcyklat, vissa partier får man lyfta och gå lite men det är inte mycket. Egentligen bara grymt härlig cykling på fina om än steniga stigar. Den här biten av jämtlandstriangeln är så pass upptrampad att det liknar mer en grusväg.
Det gick lätt till raststugan vid Spåjme där vi tog dagens första fika innan utförskörningen ner mot Enan.

Utsikt mot Sylarna från Spåjme

Från Spåjme ner till Enan går det nästan bara utför, stå upp – böj på ben och armar och bara rulla på utför! Ok, lite får man ju trampa men det är så lite så. Efter att Helena och jag utfört dagens planka vid Enan så tog vi den steniga sista biten upp till Sylarnas gamla raststuga för lunch.

Fint lunchsällskap och skaplig utsikt.

Lars njuter efter lunchen

Efter lunch vid Sylarnas vindskydd gav vi oss av mot Gåsån och dagen jobbigaste bit. Mycket sankmark, väldigt stenigt och tekniskt och brant uppför första halvan av sträckan. Som belöning så går det utför långt och länge den andra halvan ned mot Gåsån.

På väg mot Gåsåns vinskydd passerar man Storforsen i Handölan. Mer storslaget än det ser ut här.

Solen gassade mot väggen på Gåsåns vindskydd där vi tog en lång fika innan vi tog oss an sista biten mot Tjallingen. Nu fick vi belöningen för allt slit under dagen. Dryga milen med lätt utför, flowiga stigar på packad sandjord. I princip bara att stå på så mycket man orkade, ren och skär cykelpropaganda! Här hade det suttit fint med GoPro’n…

Nästan vid Tjallingens sameläger

Turen är ca 4 mil och vi var ute i nånstans runt 8 timmar tror jag, inklusive raster, så räkna med en heldag om ni åker upp och provar, vilket jag tycker ni ska. Vill man bara ha en kortare tur på ett par mil (kanske t.o.m. med lite större barn) så är Storulvån – Gåsån – Storulvån klockren!

Passa på innan snön kommer, ut och cykla med er!
Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *