Fjällöpning som terapi

Har varit ensam i stugan ett par dar och det är väl inget särkilt konstigt eller svårt med med. Helena har ju börjat jobba och jag har inga problem med att vara ensam. Det är bara vädret som är lite trist. Igår när jag kom ner så var det riktigt skapligt. Svag vind och sol, 15 grader varmt. Hade bestämt att jag skulle ha vilodag så jag fixade kaffe och mackor och stack ut och fiskade. Har skaffat vadare och premiärade dom i Järpbäcksdammen. Grymt bra att kunna traska rakt ut i vattnet och komma ifrån buskage och skit och nå lite längre ut med kasten och även komma åt vaken bättre. Det kläckte en hel del del dagsländor, tyvärr hade jag hade inget i flugasken som var rätt men på en nattsländeimitation fick jag iaf en pytteliten röding som fick åka ner i tjärnen igen. På kvällen satte jag mig och försökte binda nåt som påminde om kläckande dagsländor med mitt begränsade materialförråd men när jag provade dom idag betedde dom sig helt fel i vattnet. Gör om gör rätt. Har bundit en ny ikväll, ser rätt ok ut faktiskt, lite fel färger men det kan ju gå ändå. Det visar sig. 

I dag har det blåst, regnat och varit kallt. Efter en lång frukost gav jag mig ut på en löprunda på fjället. Det så himla skönt att lufsa runt i makligt tempo och bara njuta. Rensa tankar och få bli lite trött. Käkade lunch och gubbsov nån timme innan jag fixade tidig middag och drog iväg och fiskade igen. Kort fisketur idag. Kallt som fan. +6, kalla vindar och regnskurar. Dåligt med vak och bara ett hugg som inte ens fastnade på kroken gjorde att det inte kändes värt att frysa röven av sig. Åkte hem och tände upp en brasa istället. Nu är det väl dags att sova igen så godnatt på er. Bjussar på lite bilder från löpturen:


  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *