Flugbindning och säsongspremiär

IMG_4124
Uppe till vänster: Europea 12, Upp till höger: Streaking Caddis, Nere till vänster: Wooly Bugger, Nere till höger: Klinkhamer

Nu har jag kommit en bit med min flugbindning  och har bundit upp några flugor till helgens premiärfiske. Det är kanske lite nördigt att sitta och binda men det är otroligt stimulerande när man får ihop nåt som faktiskt liknar nåt. Nu är det väl inte högsta kvalitet jag lyckats få till, konstigt vore väl det, men jag tror nog att ska det ska fungera skapligt. Nu hoppas jag på bra väder och hungriga fiskar.

Bara genom att binda upp flugorna m h a en DVD har jag lärt mig otroligt mycket om hur insekter och fiskar beter sig och vad som är värt att prova beroende på årstid och så. Flugorna ovan, kanske med undantag från E-12 borde vara gångbara just nu i tjärnarna och sjöarna dit jag tänker mig i helgen. Borde som sagt, det återstår att se. Utöver dom på bilden har bundit upp ett gäng nymfer som inte är så mycket att visa och så har jag ju en del köpta flugor i stugan som jag nu dessutom vet vad det är får nåt.

Jag tror att jag skaffar årskort för fiskevattnen runt stugan i år faktiskt. Trots att halva året redan gått så tror jag att jag kommer att tjäna in det. Dygns kort kostar 100:- (120 för put and take) och ett årskort för alla vatten inkl put and take kostar 1200:- Nog hoppas jag på att komma ut och fiska mer än 10-12 gånger innan året är över…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *